Remaja Cipta Game Menggunakan Netbook 1 Malaysia Pemberian DS Najib

Selepas kisah THAQIF pelajar berusia 12 tahun yang mencipta game menggunakan Komputer di Pusat 1 Malaysia. Kini Viral pula seorang pelajar berusia 21 tahun mencipta game menggunakan Netbook (laptop) 1 Malaysia pemberian DS Najib.

Sukar dipercayai, walaupun Netbook 1 malaysia itu mempunyai spesifikasi yang rendah namun dia tetap berjaya menghasilkan game setelah 8 bulan bertungkus lumus menggunakan netbook 1 malaysia.

Danial Sanger seorang pelajar yang berminat dalam bidang design 3d dan gaming telah mencipta game menggunakan netbook 1 malaysia yang diterima nya pemberiaan kerajaan BN sebelum ini.

Dipetik daripada Group Facebook PC GAMING COMMUNITY MALAYSIA. Dia telah meluahkan dan berkongsi game di dalam group tersebut.

Dia yang meminati game, telah mencipta game menggunakan laptop 1 malaysia dan menghasilkan game yang digelar T.A.K Horror Project. Sebuah game yang seram dan menakutkan.

Untuk anda yang ingin cuba untuk bermain game buatannya, boleh download di SINIGame ini untuk PC sahaja. Jika sambutan ok dia akan teruskan Projek T.A.K Horror.

BTW dah main, nanti komen lah best tak game tersebut.

Link: https://www.mediafire.com/…/e0ogaaz4…/T.A.K+PROJECT+Demo.rar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *